گرانی لنز دوربین و علت‌های آن | به این دلیل است که لنزها گران هستند!

گرانی لنز دوربین و علت‌های آن | به این دلیل است که لنزها گران هستند!

چرا لنز دوربین گران است؛ پرسش مشترک عکاسان مبتدی و حرفه‌ای

برای بسیاری از عکاسان از سطح مبتدی تا حرفه‌ای در زمینه‌های مختلف پرسشی اساسی و مشترک وجود دارد. اینکه دلیل گرانی لنز دوربین چیست؟ به عبارتی دیگر عکاسان مبتدی دقیقا می‌خواهند بدانند که چرا لنزهای حرفه‌ای گران‌تر از لنزهای معمولی هستند و عکاسان حرفه‌ای هم می‌پرسند که چرا لنزهای تولیدی برندهایی مانند زایس یا لایکا از سایر لنزهای حرفه‌ای گران‌تر هستند؟ در این مطلب از فلاشیران قصد داریم پاسخ این پرسش‌ها را به شما بدهیم.

چرا لنز دوربین گران است؛ پرسش مشترک عکاسان مبتدی و حرفه‌ای

تقسیم‌بندی لنزهای دوربین بر اساس کیفیت و قیمت

برای فهم بیشتر منشا گرانی لنز دوربین ابتدا باید به بررسی طبقه‌بندی شده لنزها پرداخت و ویژگی‌های آن‌ها را بررسی کرد. در ادامه این بخش به بررسی خصوصیات لنزهای سطح مبتدی، نیمه حرفه‌ای، حرفه‌ای و خاص می‌پردازیم تا به شما درک واضحی از دلایل قیمت بالای لنز دوربین بدهیم.

لنزهای مبتدی

همه لنزهای مقرون‌به‌صرفه، تولیدی توسط کمپانی‌های مختلف با ماکزیمم نسبت کانونی f/3.5 یا کمتر همراه با لنزهای ارزان با نسبت کانونی f/1.8 جزو این دسته قرار می‌گیرند. بدنه این سری لنزها پلاستیکی است و حتی در بعضی از موارد با هدف کاهش هزینه تولید، مانت این لنزها پلاستیکی انتخاب می‌شود. قیمت این لنزها به طور میانگین کمتر از 500 دلار است. اما با این وجود برخی اوقات قیمت لنزهای سوپرزوم بسیار باکیفیت از این مقدار نیز بالاتر خواهد رفت.

بیشتر بخوانید:   تاثیر عکاسی در زندگی | اهمیت این هنر در افزایش تمرکز و خلاقیت فردی

قیمت لنزهای نیمه‌حرفه‌ای مقداری بیشتر از لنزهای مبتدی است

لنزهای نیمه حرفه‌ای را می‌توان حد واسط سری مبتدی و حرفه‌ای به شمار آورد. قیمت این لنزها از لنزهای مبتدی بیشتر است و بیشینه کانونی آن‌ها کمتر ( در واقع بهتر ) از سری لنزهای سطح مبتدی می‌باشد. به طور کلی در ساخت لنزهای نیمه حرفه‌ای از فرمول‌های اپتیکی پیشرفته‌ای استفاده شده است.

از طرفی در بین عدسی‌ها لایه‌ها و پوشش‌های خاصی نیز قرار دارد که منجر به افزایش کیفیت نهایی تصویر می‌شود. برای نمونه لنزهای Nikon 24-120mm f/4G VR و یا لنز کانن Canon 70-200mm f/4L IS USM جزو این دسته قرار خواهند گرفت.

ویژگی‌هایی که باعث گرانی لنز دوربین حرفه‌ای شده‌اند

لنزهای حرفه‌ای با هدف استفاده در دوربین‌های حرفه‌ای ساخته شده‌اند و کیفیت اپتیکی آن‌ها بسیار بالا است. ماکزیمم نسبت کانونی آن‌ها رقمی بین f/1.4 تا f/2.8 است و در کنار آن کیفیت اپتیکی بسیار عالی این لنزها به همراه بدنه، ماونت فلزی، تکنولوژی اپتیکی پیشرفته و استفاده از موتور فوکوس اتوماتیک این لنزها را گران قیمت کرده است. به طور میانگین در بازارهای جهانی قیمت این لنزها از 1500 دلار آغاز می‌شود. البته با توجه به زمان تولید یا سایر فاکتورهای موثر در قیمت، ممکن است قیمت این لنزها کاهش پیدا کند. برای نمونه لنزهای Nikon 70-200mm f/2.8G VR II و لنز کانن Canon 24-70mm f/2.8L II در این دسته قرار می‌گیرند.

لنزهای خاص بیشترین قیمت را دارند

لنزهای خاص محصولاتی با قیمت بالا هستند که دارای فوکوس دستی می‌باشند و از فوکوس اتوماتیک پشتیبانی نمی‌کنند. از طرفی لنزهای خاص از ماونت بسیار کمیابی برای دوربین‌های ویژه و فرمت‌های به خصوص استفاده می‌کنند. برای نمونه لنزهای Leica Noctilux-M 50mm f/0.95 ASPH و لنز Zeiss APO Sonnar T* 135mm f/2 جزو لنزهای خاص به شمار می‌آیند.

مهم‌ترین دلایل گرانی لنز دوربین حرفه‌ای

در این قسمت می‌خواهیم میزان ارزشمندی یک لنز حرفه‌ای را با لنز دیگری از دسته نیمه حرفه‌ای یا مبتدی را مورد بررسی قرار دهیم. برای نمونه اینکه به چه دلیل لنز نیکون Nikon 35mm f/1.4G به مقدار 8 برابر گران‌تر از لنز نیکون Nikon 35mm f/1.8G DX است. قطعا برای درصد زیادی از عکاسان حرفه‌ای توجیه این مساله ممکن است بسیار دشوار باشد. در ادامه اینکه به چه دلیل لنزهای حرفه‌ای گران‌تر هستند را برای شما شرح می‌دهیم.

بیشتر بخوانید:   7 حقیقت نورپردازی که هر عکاسی باید بداند!

لنزهای خاص بیشترین قیمت را دارند

یکی از دلایل گرانی لنز دوربین حرفه‌ای کیفیت تجهیزات و اجزای درونی است

یکی از مهم‌ترین دلایل قیمت بالای لنزهای حرفه‌ای را می‌توان در هزینه تولید و همچنین استاندارهای کنترل کیفی شرکت مربوطه جستجو کرد. در حقیقت در بخش خط تولید لنزهای ارزان قیمت مبتدی معمولا نیروی انسانی کمتری در حال کار هستند و درصد زیادی از پروسه ساخت این لنزها توسط دستگاه‌ها به شکل خودکار انجام می‌شود. با وجود اینکه در خط تولید لنزهای مبتدی پردازش و نظارت دقیقی انجام می‌شود، اما بسیاری از اتفاقات مرتبط با این سری لنزها به شکل طبیعی رخ خواهد داد.

برای اینکه درک واضح‌تری از این موضوع داشته باشید مثالی برای شما می‌زنیم. المنت‌های شیشه‌ای لنزهای حرفه‎ای تحت شدیدترین و سختگیرانه‌ترین نظارت‌ها قرار می‌گیرند و از طرفی باکیفیت‌ترین عدسی‌ها در این دسته از لنزها جای داده می‌شود. لنزهای مبتدی و ارزان قیمت توسط ماشین‌های مخصوص مونتاژ و از طرفی دیگر در پروسه ساخت آن‌‌ها از قطعاتی با کیفیت پایین‌تر پلاستیک و آلومینیوم استفاده می‌شود.

آستانه کیفیت یا Quality Assurance

در کنار موردی که در بخش قبلی گفتیم، یکی دیگر از دلایل گرانی لنز دوربین حرفه‌ای، وجود استانداردی موسوم به آستانه کیفیت یا Quality Assurance است. برای نمونه در صورتی که بخواهیم لنزهای مبتدی جزو دسته‌های 1 تا 10 قرار بدهیم، لنزهای حرفه‌ای در این شرایط صرفا در سه دسته 1 تا 3 قرار می‌گیرند.

در حقیقت می‌توان اینطور گفت که اختلاف بسیار نزدیکی بین لنزهای حرفه‌ای وجود دارد و کمپانی‌های مختلف در زمینه‌های گوناگونی مثل مونتاژ، بازرسی‌ها، تست‌ها، کیفیت اپتیکی اجزا و تست تضمینی کیفی نهایی یا همان QA ممکن است این اختلاف‌ها را ایجاد و دسته‌بندی‌های مختلفی را باز هم در سری لنزهای حرفه‌ای ایجاد کنند.

بیشتر بخوانید:   شرکت های بیمه دوربین عکاسی در ایران | با این شرکت‌ها تجهیزات خود را بیمه کنید

نوع طراحی عدسی‌ها

نوع طراحی عدسی می‌تواند بر گرانی لنز دوربین تاثیرگذار باشد.  زیرا داخل لنزهای حرفه‌ای به علت کاهش یا اصلاح اعوجاج عکاسی، عدسی‌ها و المنت‌های متعددی با طراحی و مهندسی پیچیده قرار گرفته است. برای نمونه لنز Nikon 35mm f/1.4G تعداد 10 المنت در 7 گروه دارد. این در حالی می‌باشد که لنز Nikon 35mm f/1.8G DX تعداد 8 المنت در 6 گروه دارد.

میزان شارپنس و کنتراست

به لطف طراحی و مهندسی پیچیده قرارگیری المنت‌های داخلی یک لنز، لنزهای حرفه‌ای برای ثبت تصاویر باکیفیت و کاملا شفاف آمادگی لازم را دارند. حتی در تست شارپنس، میزان شارپنس قسمت‌های کناری تصویر گرفته شده نیز بسیار ایده‌آل خواهد بود. همچنین در ساخت لنزهای حرفه‌ای توجه زیادی به مشکلات اپتیکی لنزها شده است و مواردی مانند اعوجاج تصویر، انحرافات رنگی یا سایر مشکلاتی مانند vignetting به طور کامل برطرف شده است.

سازگاری بالا با حسگر دوربین دلیلی برای گرانی لنز حرفه‌ای است

لنزهای ارزان قیمت به طور معمول برای قرارگیری روی دوربین‌های کوچک مجهز به حسگری موسوم به APS-C هستند.این آیتم به این دلیل است که معمولا سنسورهای کوچکتر دوربین از قسمت میانی تصویر استفاده می‌کند. از همین رو قسمت‌های کناری تصویر چندان در این زمینه موثر نیست. برای کاهش قیمت لنزهای ارزان، کمپانی‌های مختلف لنزهایی با قطر کمتر را با هدف قرارگیری روی دوربین‌های با سنسورهای کوچکتر طراحی و ساخته‌اند. برای نمونه لنز Nikon 35mm f/1.8G DX یکی از همین موارد است.

این مساله به این دلیل اتفاق می‌افتد که در صورت قرار گرفتن لنز دوربین فول فریم روی دوربینی که حسگر کوچکی دارد، لنز تصویر به مراتب بزرگ‌تری را برای سنسور ارسال می‌کند. بنابراین با هدف کاهش قیمت و هزینه‎های مربوط به تولید، لنزهایی در بازار موجود هستند که تصویر مورد نیاز همان سنسور را ارائه می‌کنند. این لنزها در شرکت نیکون با پسوند DX برای حسگرهایی با ابعاد APS-C شناخته می‌شوند.

فلاشیران؛ از معتبرترین مراکز فروش تجهیزات عکاسی در کشور

فلاشیران؛ از معتبرترین مراکز فروش تجهیزات عکاسی در کشور

لنزهای ارزان در مقابل تکان‌های شدید، افتادن یا مواردی از این دست مقاومت بالایی ندارند. در چنین شرایطی باید لنزی جدید بخرید یا آن را تعمیر کنید که البته تعمیر هزینه بیشتری برای شما دارد. فلاشیران از بزرگ‌ترین و معتبرترین مراکز فروش تجهیزات عکاسی در کشور است. تمامی لنزهای موجود در سایت ما مانند لنز سونی، زایس، سیگما و کانن همراه با ضمانت اصالت کالا به فروش می‌رسند. برای راحتی هر چه بیشتر شما، تمامی تجهیزات عکاسی را می‌توانید درب منزل و با قیمتی بسیار مناسب تحویل بگیرید.

ارسال دیدگاه