لنزهای پرایم یا زوم؛ مساله این است!
خرید لنز کار سادهای نیست، تا جایی که برخی میگویند این کار از خرید خود دوربین هم مهمتر است. اگر به دنبال ارتقای لنز فعلی خود یا اضافه کردن لنز جدید به تجهیزاتتان هستید، ممکن است در دریایی از گزینهها گم شوید. برای مثال، شاید از خودتان بپرسید لنزهای پرایم بهتر هستند یا زوم؟ تشخیص لنزهای پرایم و زوم بسیار آسان است، حتی فقط با نگاه کردن نیز میتوان آنها را از یکدیگر تشخیص داد. در این مطلب از فلاشیران قصد داریم به این پرسش پاسخ دهیم که کدام گزینه بهتر است: لنزهای پرایم یا زوم؟
لنز پرایم چیست؟
پرایم لنزی است با فاصله کانونی ثابت و معمولا با حداکثر دیافراگم f/1.2-f/2.8. لنزهای پرایم برای فیلمسازان و عکاسانی که خواهان بهترین کیفیت نوری هستند و عمق میدان کمتری را در تصاویر و فیلمهای خود ترجیح میدهند، فوقالعاده هستند. بر خلاف لنز زوم، در صورتی که از لنز پرایم استفاده میکنید، نزدیکتر یا دورتر کردن سوژه فقط با حرکت فیزیکی امکانپذیر است.
بهترین فاصله کانونی برای لنز پرایم 35 میلیمتر، 50 میلیمتر و 85 میلیمتر است. عکاسان حرفهای دیافراگم مسطح f/1.2-1.8 را ترجیح میدهند. این مساله عملکرد باورنکردنی در نور کم و همچنین حداکثر عمق میدان کم را به همراه دارد.
از آنجایی که لنزهای پرایم فاصله کانونی ثابتی دارند، حلقه زوم ندارند و نمیتوانند مانند لنزهای زوم، منظرهای با بزرگنمایی اپتیکال از یک صحنه ارائه دهند. اگرچه این لنزها بیشتر توسط افرادی که به تازگی عکاسی را شروع کردهاند مقایسه میشوند، اما عکاسان حرفهای معمولا لنزهای پرایم و زوم را به عنوان بخشی از تجهیزات اصلی در کیف دوربین خود دارند و بسته به نیازهای خود از آنها استفاده میکنند. از میان برترین لنزهای پرایم میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- لنز کانن Canon EF 50mm f/1.4 USM
- لنز کانن Canon EF 85mm f/1.8 USM
- لنز سونی Sony FE 85mm f/1.4 GM
- لنز نیکون Nikon AF-S DX 35mm f/1.8 G
- لنز نیکون Nikon AF-S NIKKOR 50mm f/1.8G
- لنز سیگما Sigma 50mm f/1.4 DG DN Art مانت E سونی
لنز زوم چیست؟
همانطور که احتمالا حدس میزنید، لنز زوم، یک لنز با فاصله کانونی متغیر است؛ یعنی با حرکت دادن عناصر نوری داخل لنز، میتوان زاویه دید را تغییر داد. بدین ترتیب کاربر میتواند فاصله کانونی خود را در محدوده زوم مشخص شده تنظیم کند. این امکان، انعطافپذیری بیشتری را هنگام عکاسی فراهم میکند. گاهی اوقات این مساله بدان معنی است که شما میتوانید سه نوع لنز را در یک لنز داشته باشید: یک لنز زاویه باز، یک لنز معمولی و یک لنز تله فوتو. به عنوان مثال، یک لنز زوم 35-105 میلیمتری، میتواند کل محدوده مورد نظر را پوشش دهد.
لنزهای زوم محبوب عبارتند از 16-35 میلیمتری، 24-70 میلیمتری و 70-200 میلیمتری با دیافراگم مسطح f/2.8 که حرفهایها به دلیل عملکرد بهتر در نور کم، آنها را ترجیح میدهند. با لنزهای زوم، میتوانید سوژه خود را با چرخش حلقه و بدون تغییر فاصله فیزیکی نزدیکتر یا دورتر نشان دهید.
چه زمانی باید از لنزهای پرایم استفاده کنید
لنزهای پرایم، به دلیل فاصله کانونی ثابت و حداکثر دیافراگم بازتر، نور بیشتری را وارد دوربین میکنند. این کار تصاویر و فیلمهایی واضح با عمق میدان خیرهکننده و کمعمق ایجاد میکند. لنزهای پرایم همچنین دارای عناصر نوری و قطعات متحرک کمتری هستند. بدین ترتیب این لنزها فوکوس سریعتری ارائه میدهند. لنزهای پرایم کوچکتر از لنزهای زوم هستند، وزن کمتری دارند و گاهی اوقات ارزانقیمتتر نیز هستند، مگر اینکه بخواهید لنزهای پرایم حرفهای خریداری کنید.
اگر بهترین کیفیت تصویر، فوکوس سریعتر، لنزهای کوچکتر و سبکتر یا قیمت مناسبتر را ترجیح میدهید، لنزهای پرایم میتوانند بهترین انتخاب شما باشند. اگر شما به عنوان یک عکاس فیلمساز به لنزهایی نیاز دارید که بهترین تصاویر نوری، عمق میدان کم و عملکرد فوقالعاده در نور کم را ارائه دهند، حتما لنزهای پرایم را در نظر داشته باشید. در ادامه به برخی از سبکهای عکاسی اشاره میکنیم استفاده از لنزهای پرایم میتواند گزینهای ایدهآل باشد:
- عکاسی پرتره
- عکاسی محصول
- عکاسی منظره، اگر میخواهید وضوح لبه به لبه داشته باشید
- اگر به بهترین کیفیت و سرعت فوکوس نیاز دارید، عکاسی از حیات وحش یا ورزشی
چه زمانی باید از لنزهای زوم استفاده کنید
لنزهای زوم، به دلیل فاصله کانونی متغیرشان، بسیار متنوع هستند و گاهی اوقات چندین فاصله کانونی لنز اصلی را در یک لنز قرار میدهند. اگرچه ممکن است لنزهای پرایم کمی واضحتر باشند و سریعتر عمل کنند و حداکثر دیافراگم بازتری ارائه دهند، اما لنزهای زوم حرفهای در طول سالها آنقدر توسعه یافتهاند که فاصله بین لنزهای پرایم و زوم به سرعت در حال بسته شدن است. لنزهای زوم امروزی، بهویژه لنزهای زوم حرفهای، فوقالعاده شارپ و سریع هستند و محدودیتهای حداکثر دیافراگم را بالا میبرند و برخی از آنها تا f/2 را به عکاس ارائه میدهند.
اگر لنزهای قابل اعتماد و همهکاره را ترجیح میدهید که بتوانند برای انواع سبکهای عکاسی مفید واقع شوند، بهتر است به سراغ لنزهای زوم بروید. اگر زیاد سفر میکنید یا در جاده عکاسی میکنید و میخواهید کیت لنز سادهای داشته باشید، در این حالت نیز لنزهای زوم گزینهای عالی هستند؛ زیرا میتوانند چندین لنز پرایم را با یک محدوده زوم جایگزین کنند. لنزهای زوم تجهیزاتی همهکاره هستند و برای تمام سبکهای عکاسی قابل استفاده میباشند. از میان لنزهای زوم میتوان به مدلهای برتر زیر اشاره کرد:
- لنز کانن Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM
- لنز سونی Sony Vario-Tessar T* FE 24-70mm f/4 ZA OSS
- لنز سونی Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II
- لنز سیگما Sigma Art 24-70mm f/2.8 DG DN For Sony
انتخاب لنزهای پرایم یا زوم به مهارت عکاسی شما بستگی دارد
همانطور که گفته شد، انتخاب لنزهای پرایم یا زوم به نیازها و سلیقه شما بستگی دارد. اگر در مورد کیفیت تصویر سختگیر هستید و نیازی به تنظیم فاصله کانونی ندارید، لنزهای پرایم برای شما مناسب هستند. اما اگر برای شما گرفتن سریع عکس در فواصل کانونی مختلف مهمتر از داشتن یک کیف دوربین کوچک است، لنزهای زوم بهترین گزینه برای شما هستند.
فروشگاه اینترنتی فلاشیران عرضهکننده انواع تجهیزات عکاسی است. شما میتوانید هر یک از مدل لنزهای پرایم یا زوم را که در این مطلب گفته شد، از فروشگاه اینترنتی فلاشیران با قیمت مناسب تهیه کنید. همه محصولات فروشگاه ما از جمله لنزهای پرایم یا زوم، از ضمانت اصالت کالا برخوردار هستند و در کوتاهترین زمان برای شما ارسال میشوند.
سوالات متداول
از لنزهای پرایم برای کدام سبکهای عکاسی استفاده میشود؟
از لنزهای پرایم بیشتر برای عکاسی پرتره، محصول، منظره و حیات وحش استفاده میشود.
از لنزهای زوم در کدام سبکهای عکاسی استفاده میشود؟
لنزهای زوم همهکاره هستند و از آنها برای تمامی سبکهای عکاسی میتوان استفاده کرد.
بهترین فاصله کانونی برای لنزهای زوم چیست؟
بهترین فاصله کانونی در لنزهای زوم، دیافراگم مسطح f/2.8 است که در نور کم عملکرد مناسبی دارد.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.