استفاده از میکروفونهای کندانسر برای ضبط صدای باکیفیت
انتخاب یک میکروفون مناسب یکی از مهمترین عواملی است که میتواند کیفیت صدای ضبطشده را افزایش دهد. اگر سازنده محتوا، پادکست یا تهیه کننده هستید، احتمالا اصطلاح «میکروفون کندانسر» را شنیده اید. اما میکروفن کندانسر یا خازنی چیست و چطور باید از آن استفاده کرد؟ میکروفونهای کندانسر که با نام میکروفونهای خازنی نیز شناخته میشوند، ساختار و نحوه عملکرد متفاوتی نسبت به میکروفونهای نواری دارند. این دسته از میکروفونها به دلیل ضبط صدای واضحتر و باکیفیتتر در میان تولیدکنندگان محتوای ویدئویی و پادکستها بسیار محبوب هستند. به همین دلیل میتوانیم میکروفون کندانسر را پرفروشترین نوع میکروفون موجود در بازار بدانیم. در این مطلب با نحوه عملکرد و مزایای این میکروفون آشنا میشویم.
میکروفون کندانسر چیست؟
یکی از اصلیترین تفاوتهای میکروفون کندانسر با میکروفونهای داینامیک استفاده از یک خازن در داخل کپسول این میکروفون است. علت این که میکروفونهای کندانسر به نام میکروفونهای خازنی معروف هستند نیز وجود همین خازن در داخل کپسول آنها است. عملکرد این دسته از میکروفونها درست شبیه به عملکرد خازن است. خازن از دو صفحه فلزی تشکیل میشود و فاصله موجود میان این دو صفحه تعیینکننده ظرفیت خازن هستند.
ساختار کسپول میکروفون کندانسر نیز شبیه به خازن بوده و دارای یک ممبران نازک یا همان دیافراگم است که در مجاورت یک صفحه فلزی دیگر قرار دارد. از آنجا که این مببران باید رسانای جریان الکتریسیته باشد، معمولا آن را از جنس مایلار با پوشش طلا میسازند. البته در مدلهای قدیمیتر از صفحههای فلزی نازک و سادهتری استفاده میشد.
میکروفونهای کاندنسر چگونه کار میکنند؟
میکروفونهای کندانسر، ساز و کار نسبتا سادهای دارند. زمانی که موج صوتی به دیافراگم میکروفون برخورد میکند، باعث جابهجایی آن میشود و دیافراگم را به عقب و جلو حرکت میدهد. به عبارت دیگر، برخورد موج صوتی به دیافراگم باعث تغییر فاصله موجود میان دو صفحه خازن میشود. به این صورت، میکروفون کندانسر در واقع صوت را به یک سیگنال الکتریکی تبدیل میکند. البته باید توجه کرد که سیگنال خروجی این کپسول میکروفون بسیار ضعیف است.
به دلیل ضعیف بودن سیگنال خروجی نمیتوان از آن استفاده کرد، زیرا با وجود این که سیگنال خروجی ولتاژ زیادی دارد، اما جریان آن بسیار ضعیف است. در نتیجه ما در این مرحله نیاز به استفاده از یک مبدل امپدانس داریم تا مانند یک بافر عمل کند. ورود این مدار واسط به مدار میکروفون کندانسر باعث افزایش جریان و پایداری بیشتر سیگنال خروجی میشود. به همین علت امروزه معمولا برای تامین توان خروجی میکروفونهای کندانسر از فانتوم پاورهای 48 ولت استفاده میکنند.
احتمالا برای شما جالب باشد که بدانید در میکروفونهای کندانسر قدیمیتر از لامپهای خلا استفاده میشد. این لامپهای خلا به منابع تغذیه بزرگی نیاز داشتند که استفاده و حمل این میکروفونها را دشوار میکرد. اما با پیشرفت تکنولوژی پاورهای 48 ولتی جایگزین این لامپهای خلا و منابع تغذیه بزرگ شدند که توان را از طریق کابلهای 3 پین منتقل میکنند.
مزایای استفاده از میکروفونهای کندانسر برای ضبط صدا
میکروفونهای خازنی یا کندانسر تجهیزاتی با عمکرد و کارایی بالا برای ضبط صدا هستند. بسیاری از افرادی که در حوزه تولید محتوا، ساخت پادکست، انجام مصاحبه و پخش زنده تلویزیونی و رادیویی مشغول فعالیت هستند، برای ضبط صدای باکیفیت از میکروفونهای خازنی استفاده میکنند. این میکروفونها میتوانند صداها را به طور واضح و با تمامی جزئیات دریافت کنند و به دلیل حساسیت بالای خود بهترین گزینه برای ضبط صدا در فواصل زیاد به شمار میروند. در ادامه با برخی از مهمترین مزایای میکروفونهای کاندسنر آشنا میشویم.
دیافراگم؛ وجه تمایز میکروفون خازنی با سایر میکروفونها
یکی از بزرگترین مزایای میکروفونهای خازنی نسبت به سایر میکروفونها، نوع طراحی دیافراگم این تجهیزات است. به طور کلی، ساختار دیافراگم میکروفونهای کندانسر با میکروفونهای داینامیک متفاوت است. برای تولید این میکروفونها از کویلهای سنگین میکروفونهای داینامیک استفاده نمیشود که همین امر علاوهبر بهبود کیفیت صدا باعث کاهش وزن این تجهیز کاربردی و محبوب میشود.
دیافراگم میکروفونهای خازنی در مقایسه با سایر میکروفونهای موجود در بازار نسبت به امواج صدا حساسیت بیشتری دارند و سرعت عکسالعمل آنها در برابر ارتعاشات صوتی بسیار بالا است. همین امر، میکروفون کاندنسر را از میکروفونهای داینامیک متمایز میکند.
پاسخ فرکانسی و راندمان بالا
سازندگان میکروفونهای کندانسر معمولا تلاش میکنند در طراحی این میکروفونها به گونهای عمل کنند که میکروفون برای دریافت طیف وسیعی از فرکانسها عملکرد مناسبی را از خود نشان دهد. برای فراهم کردن این امکان، طراحان باید ضریب کشش دیافراگم را افزایش دهند و جرم آن را تا حد امکان کم کنند. افزایش ضریب کشش دیافراگم پاسخ فرکانسی میکروفون کندانسر افزایش پیدا میکند که یکی از مهمترین مزایای این تجهیز به شمار میآید.
البته افزایش ضریب کشش میکروفون برای بهبود پاسخ فرکانسی میتواند باعث کاهش راندمان آن شود. برای رفع این مشکل نیز معمولا از یک مدار تقویتکننده الکتریکی استفاده میشود. به عنوان مثال، میکروفونهای خازنی ذغالی در کنار راندمان بالا، در پهنای باند 20 تا 20000 هزتری دارای پاسخ فرکانسی خطی است و معمولا از آن برای ضبط موسیقی استفاده میشود.
نسبت سیگنال به نویز بالا
یکی از مهمترین خصوصیات میکروفون کندانسر نسبت سیگنال به نویز بالای آنها است که این تجهیز را از سایر میکروفونها متمایز میکند. صدای ضبطشده توسط این میکروفون به صدای حقیقی شباهت بسیار زیادی دارد. البته باید توجه داشته باشید که این مزیت باعث بالا رفتن قیمت میکروفونهای خازنی میشود. معمولا قیمت این میکروفونها در مقایسه با سایر گزینههای موجود در بازار بیشتر است.
بهترین میکروفونهای خازنی موجود در بازار
پیدا کردن میکروفونهای خازنی باکیفیت یکی از دغدغههای اصلی تولیدکنندگان محتوا به شمار میآید. این میکروفونها توسط برندهای مختلف تولید میشوند. برند بویا یکی از برترین تولیدکنندگان انواع میکروفونهای یقهای است که محصولات آن در میان تولیدکنندگان محتوا به محبوبیت بالایی دست پیدا کردهاند.
در ادامه با برخی از بهترین میکروفونهای کندانسر این برند آشنا میشویم:
- میکروفون بویا M1 Pro
- میکروفون بویا M1DM
- میکروفون بویا M1
خرید بهترین میکروفونهای کندانسر از فلاشیران
میکروفونهای کندانسر به دلیل نسبت سیگنال به نویز، پاسخ فرکانسی، راندمان و کیفیت بالای خود برای ضبط صدا در میان تولیدکنندگان محتوا و سازندگان پادکستها محبوبیت بالایی دارند. میکروفونهای یقهای کندانسر بهترین گزینه برای تولید محتوای ویدئویی، ساخت پادکست و پخش زنده به شمار میآیند.
مجموعه فلاشیران با بیش از سه دهه سابقه فعالیت به عنوان یکی از برترین عرضهکنندگان تجهیزات صدا شناخته میشود. شما میتوانید برای مشاهده قیمت و خرید بهترین میکروفونهای کندانسر موجود در بازار به وبسایت فروشگاه فلاشیران مراجعه کنید.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.