خانه » وبلاگ » عکاسی و فیلمبرداری » سبکهای عکاسی » عکاسی انتزاعی | سبکی برای در هم شکستن قوانین معمول
فهرست مطالب
Toggleعکاسی انتزاعی | سبکی برای در هم شکستن قوانین معمول
عکاسی انتزاعی، شاخهای از عکاسی است که با حذف برخی ویژگیهای سوژه و پررنگ کردن برخی دیگر، به بیانی انتزاعی دست مییابد. در این نوع عکاسی، سوژه معمولاً به صورت واضح و قابل تشخیص در تصویر دیده نمیشود، بلکه عکاس با استفاده از عناصری مانند رنگ، شکل، بافت، و نور، سعی میکند احساس یا مفهومی را در ذهن بیننده ایجاد کند.
عکاسی انتزاعی از آنچه که تصور میکنید سادهتر است
انتزاع در لغت به معنای جدا کردن و درآوردن جزئی از یک کل است. عکاسی انتزاعی یکی از بهترین سبکهایی است که بسیاری از عکاسان دوست دارند در آن آثار مخصوص به خود را خلق کنند. عکاسی انتزاعی در مقایسه با سبکهای متداولتر عکاسی مانند عکاسی محصول، فضای باز و عروسی نیاز به سوژه خاصی ندارد. همچنین این سبک عکاسی، بسیاری از قوانین عکاسی را زیر پا میگذارد. این مساله به شما آزادی میدهد تا از هر چیزی که توجهتان را جلب میکند، عکس بگیرید و هنر خود را به واضحترین شکل بیان کنید. در این مطلب قصد داریم به معرفی عکاسی انتزاعی بپردازیم.
عکاسی انتزاعی چیست؟
عکاسی انتزاعی یا آبستره بیش از هر چیز به فرم، رنگ و منحنیهای سوژه تاکید دارد. با این سبک عکاسی میتوان عکسهای خاص و تاثیرگذاری خلق کرد. عکاسی انتزاعی با حذف برخی از ویژگیهای سوژه، روی صفات مهمتر آن متمرکز میشود. در این سبک، با انتخاب زاویه و ترکیبی ویژه، بخشی از یک سوژه بزرگ را به شکلی متفاوت نمایش میدهیم.
در عکسهای انتزاعی، تصویری غیر معمول و متفاوت از یک سوژه در برابر دیدگان بیننده قرار میگیرد. بنابراین عکاسی انتزاعی شیوهای از ثبت تصاویر است که در آنها سوژه خاصی نمایش داده نمیشود. در این سبک با استفاده از مفاهیم پایهای مانند رنگ، فرم، منحنیها و اشکال هندسی، با بیننده ارتباط برقرار میشود.
در برخی از موارد، عکسهای انتزاعی ذهن مخاطب را به چالش میکشند تا سوژه را به خوبی درک کند. انتزاع در عکسها باعث میشود بخشی از یک سوژه به گونهای نمایش داده شود که برای بیننده یک معمای بصری باشد و بیننده برای کشف این معما بیشتر میاندیشد. عکاس انتزاعی برای خلق چنین تصاویری، از زاویه دید هوشمندانه استفاده میکند تا ضمن حفظ جذابیت بصری عکس، تصورات بیننده را نیز به چالش بکشد.
برای عکاسی انتزاعی از چه لنزهایی استفاده میشود؟
بسیاری از عکاسان تصور میکنند که برای خلق عکسهای انتزاعی باید به سراغ لنزهای ماکرو بروند. اما با فواصل کانونی نرمال و با تله هر لنزی میتوانید عکسهای انتزاعی پدید بیاورید. اگرچه این مساله به فاصله شما تا سوژه نیز بستگی دارد، اما بدترین انتخاب برای تهیه عکسهای انتزاعی، فواصل کانونی بسیار کوتاه لنزهای واید است. فاصله کانونی واید که بخش عریضی از یک سوژه را در بر میگیرد، به شما اجازه نمیدهد تنها قسمتی از یک سوژه را نشان دهید.
اگر قصد دارید از مناظر طبیعی عکسهای انتزاعی ثبت کنید، بهترین انتخاب شما میتواند لنز تله زوم باشد. این لنز به شما کمک میکند تا از سوژههایی همچون بافت و فرمها در کویر، عکسهای انتزاعی جذابی تهیه کنید. بنابراین، میتوانید روی جزییات فرم و همینطور بافتها تمرکز بیشتری داشته باشید. استفاده از این لنز و تمرکز روی جزئیات، جذابیت عکاسی انتزاعی را دو چندان میکند.
ناگفته نماند که لنزهای ماکرو نیز گزینه مناسبی برای ثبت عکسهای انتزاعی هستند، به طوری که با استفاده از لنزهای ماکرو میتوان عکسهای انتزاعی خارقالعادهای از سوژههای متوسط تا کوچک خلق کرد. این عکسها میتوانند بخشی از یک سوژه کوچک مثل یک برگ را به شکلی شگفتانگیز به نمایش در آورند.
نکات مهم در عکاسی انتزاعی
عکاسی انتزاعی بیش از هر چیز نیازمند خلاقیت عکاس است و به همین خاطر قوانین سفتوسخت عکاسی جایگاه چندانی در این سبک عکاسی ندارند. در واقع شما میتوانید با رعایت چند نکته ساده، عمق و جاذبه کافی را برای عکسهای خود خلق کنید و عکاسی انتزاعی شما مفهوم مشخصی داشته باشد. در ادامه به توضیح نکات مهم در عکاسی انتزاعی میپردازیم.
سادهسازی سوژه
اگرچه در نگاه اول عکسهای انتزاعی مبهم به نظر میرسند، اما اگر به دنبال مفهوم انتزاع در عکس باشید، با المانهای مزاحمی روبرو میشوید که باعث از بین رفتن تمرکز بیننده روی سوژه اصلی میشوند. این المانها هیچ نقش خاصی در برانگیختن احساسات بیننده ندارند و بیشتر سردرگمی را به همراه دارند. حذف این عناصر کمک میکنند تا عکس به شکل سادهتری قابل تفسیر باشد. بنابراین سادهسازی سوژه اولین کاری است که باید در این سبک عکاسی انجام دهید. سعی کنید بخشی خاص از سوژه را به نمایش درآورید و عناصر غیر ضروری آن را حذف کنید.
انتخاب بخش رازآلود سوژه
عکاسی انتزاعی باعث میشود عواطف و تخیل بیننده تحریک شوند تا به دنبال کشف یک مفهوم در عکس باشد. در نظر داشتن این نکته و انتخاب بخش رازآلود سوژه عکاسی کمک میکند تا بیننده برای درک مفهوم به دنبال رمزگشایی باشد. انتخاب بخشی خاص از یک سوژه که بیننده را به چالش درک سوژه وادار کند، مهمترین خاصیت عکسهای انتزاعی به شمار میرود.
ترکیببندی و زاویه دید
با اینکه عکاسی انتزاعی تابع هیچ قانون خاصی نیست، اما دارای یک ساختار مشخص است. حفظ الگوهای مشخص، بافتها و فرمها و همچنین دقت به تعادل رنگها، باعث میشوند بیننده جذب شود. تمامی این عناصر که تعریفکننده انتزاع هستند باید به صورت منظم و با استفاده از ترکیببندی خلاقانه به تصویر کشیده شوند. میتوان گفت که رعایت ترکیببندی، بیشترین تاثیر را روی وزن بصری یک عکس انتزاعی دارد، تا جایی که سوژه بهتر دیده میشود و باعث تمرکز بیشتر مخاطب خواهد شد.
زاویه نور برای نمایش فرم و بافت
نورپردازی یکی از پایههای اساسی تمام سبکهای عکاسی است. در عکاسی انتزاعی نیز نور و زاویه تابش آن نقش مهمی در موفقیت شما بازی میکنند. شما میتوانید به کمک زاویه تابش نور، بخشهایی از سوژه مورد نظرتان را در کانون توجه قرار دهید. همچنین با کمک زاویه مناسب نور میتوانید از سوژههای خود حجم، فرم و بافت پدید بیاورید.
زاویه مورب نور کمک میکند سایههایی در فرم سوژه ایجاد کنید و کنتراست خاصی در عکس به تصویر بکشید. استفاده از نورپردازی در عکاسی انتزاعی باید خلاقانه باشد. برای عکاسی انتزاعی در طبیعت، باید ساعات طلایی را انتخاب کنید. زاویه تابش نور در ساعت طلایی مورب است و باعث میشود فرم، بافت و رنگها بهتر خودشان را نشان بدهند.
هارمونی رنگها
در عکاسی انتزاعی عناصر محدود هستند. رنگها نیز بخشی از این عناصر هستند که البته نسبت به سایر المانها جذابتر به نظر میرسند. برای ثبت عکسهای انتزاعی با استفاده از رنگهای مختلف، باید به هارمونی توجه داشته باشید. برای مثال، ترکیب نور و تاریکی یا استفاده از رنگهای تند و قوی با رنگهای نرم و متعادل و غیره، به طوری که رعایت هارمونی رنگها و نور در عکاسی انتزاعی باعث میشود چشم و ذهن بیننده به دنبال یافتن و درک سوژه اصلی باشد.
زاویه نور برای نمایش فرم و بافت
نورپردازی یکی از پایههای اساسی تمام سبکهای عکاسی است. در عکاسی انتزاعی نیز نور و زاویه تابش آن نقش مهمی در موفقیت شما بازی میکنند. شما میتوانید به کمک زاویه تابش نور، بخشهایی از سوژه مورد نظرتان را در کانون توجه قرار دهید. همچنین با کمک زاویه مناسب نور میتوانید از سوژههای خود حجم، فرم و بافت پدید بیاورید.
زاویه مورب نور کمک میکند سایههایی در فرم سوژه ایجاد کنید و کنتراست خاصی در عکس به تصویر بکشید. استفاده از نورپردازی در عکاسی انتزاعی باید خلاقانه باشد. برای عکاسی انتزاعی در طبیعت، باید ساعات طلایی را انتخاب کنید. زاویه تابش نور در ساعت طلایی مورب است و باعث میشود فرم، بافت و رنگها بهتر خودشان را نشان بدهند.
با عکاسی انتزاعی اعتقاد هنری خود را بیان کنید
عکاسی انتزاعی یکی از جذابترین سبکهای عکاسی است که بر خلاف تصور بسیاری از افراد، اصلا دشوار نیست. برای به دست آوردن مهارت در عکاسی انتزاعی، باید تمرین خلاصهسازی سوژهها را در شرایط مختلف انجام دهید و بتوانید فرمی مختصرشده و متفاوت از سوژههای اطرافتان را تصویرسازی کنید. فروشگاه اینترنتی فلاشیران عرضهکننده تمامی تجهیزات مورد نیاز برای سبکهای مختلف عکاسی است. ما در فلاشیران تمامی محصولات را با ضمانت اصالت کالا و مناسبترین قیمت عرضه میکنیم. پس از ثبت سفارش شما در فلاشیران، تجهیز مورد نظرتان در کوتاهترین زمان ممکن برای شما ارسال خواهد شد.
سوالات متداول
منظور از عکاسی انتزاعی چیست؟
عکاسی انتزاعی با حذف برخی از ویژگیهای سوژه، روی صفات مهمتر آن متمرکز میشود و اعتقاد هنری عکاس را بیان میکند.
برای عکاسی انتزاعی از چه لنزی استفاده میشود؟
با فواصل کانونی نرمال و با تله هر لنز عکاسی میتوان عکسهای انتزاعی ثبت کرد. البته اگر میخواهید از مناظر طبیعی عکسهای انتزاعی بگیرید، بهترین انتخاب لنز تله زوم است.
در عکاسی انتزاعی چه نکاتی را باید رعایت کرد؟
مهمترین نکات برای عکاسی انتزاعی عبارتند از: سادهسازی سوژه، انتخاب بخش رازآلود سوژه، ترکیببندی و زاویه دید، زاویه نور برای نمایش فرم و بافت و هارمونی رنگها.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.