عکاسی نجومی | به تصویر کشیدن جهان آفرینش با دوربین عکاسی

عکاسی نجومی | به تصویر کشیدن جهان آفرینش با دوربین عکاسی

عکاسی نجومی؛ سبک محبوب عکاسان حرفه‌ای

تا به حال به تصاویری که از کهکشان راه شیری، ماه و یا ستارگان گرفته شده‌اند، با دقت زیاد نگاه کرده‌اید؟ خیره شدن به این تصاویر می‌تواند حس بسیار عجیبی داشته باشد. چرا که این عکس‌ها عظمت جهان آفرینش را به‌خوبی به تصویر می‌کشند. درواقع عکاسی نجومی سبکی پیچیده و خاص از عکاسی است که تنها عکاسان حرفه‌ای به دنبال آن می‌روند. در این سبک عکاسی از اجرام آسمانی مانند ستاره‌ها، ماه و کهکشان با دقت بسیار بالا انجام می‌شود. برای عکاسی نجومی باید روی تنظیمات دوربین، نجوم و انتخاب لوکیشن مناسب عکاسی تسلط کافی داشته باشید. در این مطلب با ما همراه باشید تا این سبک را به‌صورت کامل بررسی کنیم.

 

عکاسی نجومی به چه سبکی گفته می‌شود؟

به‌طور کلی اگر شما با استفاده از موبایل یا دوربین حرفه‌ای در حال عکاسی از اجرام آسمانی باشید، در حال عکاسی نجومی هستید. برای اولین بار، این داگرئوتیپ جان ویلیام دریپر بود که با عکاسی از ماه در آمریکای شمالی، این سبک عکاسی را مطرح کرد. تا دو دهه پیش، این سبک عکاسی صرفا به تصویربرداری از ماه محدود شده بود. برای عکاسی از اجرام آسمانی دورتر مانند کهکشان‌ها و ستارگان نیز باید از تلسکوپ‌های بزرگ استفاده می‌شد. اما طی سال‌های اخیر و با پیشرفت تکنولوژی، یک دوربین عکاسی ارزان‌قیمت نیز می‌توانید عکس‌های نجومی بسیار باکیفیت و زیبایی را ثبت کند. حتی گوشی‌های هوشمند امروزی نیز قادر به ثبت زیباترین عکس‌های نجومی هستند.

بیشتر بخوانید:   عکاسی معماری | نکات مهم برای ثبت تصاویر زیبا از بناهای باشکوه
عکاسی نجومی به چه سبکی گفته می‌شود؟

حال سوال مهم این است که عکاسی نجومی چگونه انجام می‌شود و از نظر فنی چه تفاوت‌هایی با دیگر سبک‌های عکاسی دارد. در ابتدا باید بگوییم که تنظمات نوردهی در این سبک عکاسی مهم‌ترین پارامتر هستند. شما باید برای تصویربرداری از اجسام آسمانی، حالت نوردهی طولانی دوربین عکاسی خود را فعال کنید. در این صورت نور ساطع‌شده از اجرام آسمانی به سنسور دوربین شما می‌رسند و دوربین می‌تواند تصویر آن‌ها را ثبت کند. در حالت عادی، نور این اجرام زیاد نیستند و دوربین توانایی ثبت آن‌ها در نوردهی کوتاه را ندارد. البته تنظیم دیافراگم، ایزو، نقطه فوکوس و سرعت شاتر نیز باید با توجه به این سبک عکاسی انجام شود.

تنظیمات مناسب برای عکاسی نجومی

برای عکاسی نجومی شما باید پارامترهای دیافراگم، سرعت شاتر، ایزو و نقطه فوکوس را به‌صورت دستی انتخاب کنید. به‌طور کلی تنها برخی از دوربین‌های عکاسی از تنظیمات خودکار برای این سیک عکاسی برخوردار هستند که این حالت‌ها عموما دقت بالایی ندارند. برای کسب بهترین نتیجه شما باید تنظیمات دستی را اعمال کنید. سرعت شاتر در زمان عکاسی از اجرام آسمانی باید طولانی باشد. عموما این عدد از 10 ثانیه به بالا انتخاب می‌شود. برای این که بیشترین نور به سنسور دوربین شما وارد شود، باید عدد دیافراگم را روی بازترین حالت ممکن مانند F/1.8 قرار دهید. دامنه ایزو تصویر نیز می‌تواند بین 3200 تا 6400 متغیر باشد. اعداد بالاتر از این می‌توانند نویز ایجاد کنند. در نهایت نقطه فوکوس لنز خود را نیز روی بی‌نهایت تنظیم کنید.

نکات مهمی که باید درباره عکاسی نجومی بدانید

در ابتدا باید بگوییم که عکاسی نجومی یکی از پیچیده‌ترین سبک‌های عکاسی به‌شمار می‌آید و هر عکاسی نمی‌توانید این سبک را برای فعالیت خود انتخاب کند. چرا که شما برای این کار باید روی انواع تنظیمات دوربین، مکان قرارگیری اجرام آسمانی و بسیاری از موارد دیگر تسلط کامل داشته باشید. در ادامه با مهم‌ترین نکات در زمان عکاسی نجومی آشنا می‌شویم.

بیشتر بخوانید:   عکاسی پرتره | چهره‌های افراد مختلف را با نهایت جزئیات به تصویر بکشید
نکات مهمی که باید درباره عکاسی نجومی بدانید

از آلودگی نوری فرار کنید

آیا تا به حال به این موضوع دقت کرده‌اید که چرا برای عکاسی نجومی، عکاسان به سراغ بیابان‌ها یا نقاط کویری می‌روند؟ برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که آلودگی نوری دشمن اصلی این سبک عکاسی است. درواقع به علت افزایش مدت زمان نوردهی در زمان عکاسی از اجرام آسمانی، نورهای نزدیک (حتی نور ماه) می‌توانند شدت زیادی در تصویر پیدا کنند. به همین خاطر برای عکاسی در این سبک باید به سراغ مناطقی رفت که تا ده‌ها کیلومتر اطراف آن‌ها هیچ منبع نوری وجود ندارد.

 

سه‌پایه مهم‌ترین تجهیز برای عکاسی نجومی است

در عکاسی نجومی از تجهیزات مختلفی مانند سه‌پایه، چراغ قوه، پایه چرخش خودکار، ریموت و … استفاده می‌شود. اما باید گفت که سه‌پایه در این سبک عکاسی مهم‌ترین تجهیز به‌شمار می‌آید. به علت زمان بالای نوردهی، شما نمی‌توانید دوربین را در دستان خود نگه دارید. به همین خاطر باید آن را روی سه‌پایه قرار دهید تا عکس‌هایی بدون لرزش ثبت کنید. باید اشاره کرد که برای فعالیت در این سبک، به سه‌پایه گران‌قیمتی نیاز ندارید و سه‌پایه‌های عادی نیز می‌توانند به‌خوبی نیاز شما را برطرف کنند.

از آلودگی نوری فرار کنید

استفاده از سوژه‌های انسانی می‌تواند عکس شما را جذاب کند

یکی از نکاتی که عکاسان در عکاسی از اجرام آسمانی به آن توجه نمی‌کنند، استفاده از سوژه‌های انسانی در ترکیب با عکس‌های نجومی است. برای مثال شما می‌توانید از دوستان خود درخواست کنید که روی یک تپه رفته و سپس از او و آسمان پرستاره در کنار هم عکاسی کنید. نتیجه شما را شگفت‌زده خواهد کرد. چرا که عظمت کهکشان راه شیری بیشتر از قبل نمایان می‌شود. البته سوژه انسانی در تمام زمان عکاسی نباید حرکت کند. چرا که در غیر این صورت نتیجه نهایی کار کیفیت لازم را نخواهد داشت.

بیشتر بخوانید:   عکاسی مینیمال | سبکی مدرن که طرفداران زیادی پیدا کرده است

برای خرید تجهیزات عکاسی نجومی، فلاشیران را انتخاب کنید

عکاسی نجومی یکی از خاص‌ترین سبک‌های عکاسی است که فعالیت در آن می‌تواند بسیار جذاب باشد. چرا که شما می‌توانید عظمت و شکوه جهان آفرینش را با دوربین عکاسی خود به تصویر بکشید. برای فعالیت در این سبک عکاسی به تجهیزات خاصی مانند دوربین عکاسی حرفه‌ای و لنزهای باکیفیت نیاز دارید. شما می‌توانید تمام این تجهیزات را با قیمتی استثنایی و تضمین اصالت کالا از وب‌سایت فروشگاه فلاشیران با تضمین اصالت کالا به‌صورت اینترنتی خریداری کنید.

سوالات متداول

 

برای آموزش عکاسی نجومی باید چه کاری کرد؟

پیشنهاد می‌شود برای این کار به سراغ یک موسسه آموزشی معتبر بروید. همچنین شرکت در کلاس‌های اساتید عکاسی نیز گزینه مناسبی به‌شمار می‌آید.

 

در عکاسی نجومی از چه تجهیزاتی استفاده می‌شود؟

از مهم‌ترین تجهیزات مورد استفاده در این سبک می‌توان به سه‌پایه، ریموت، پایه چرخشی، لنزهای فوق عریض و باتری یدکی اشاره کرد.

ارسال دیدگاه