مهارت های پیشرفته عکاسی | 10 گام ساده برای حرفه‌ای شدن

مهارت های پیشرفته عکاسی | 10 گام ساده برای حرفه‌ای شدن

لذت ثبت تصاویر باکیفیت با شناخت مهارت های پیشرفته عکاسی

عکاسی از رشته‌های محبوب است که تسلط به مهارت‌های مختلف آن به زمان زیادی نیاز دارد. بسیاری از عکاسان تازه‌کار یا افرادی که با تکنیک‌های حرفه‌ای این مهارت آشنایی ندارند، نمی‌توانند تصاویری باکیفیت و زیبا ثبت کنند. آشنایی با مهارت های پیشرفته عکاسی مانند انتخاب سوژه تا به‌کارگیری صحیح تنظیمات دوربین، به عکس‌های آن‌ها جنبه‌ای هنری می‌دهد. بر همین اساس در این مطلب از سایت فلاشیران تکنیک‌‌هایی را معرفی می‌کنیم که شناخت و استفاده از آن‌‌ها از شما یک عکاس حرفه‌ای می‌سازد.

لذت ثبت تصاویر باکیفیت با شناخت مهارت های پیشرفته عکاسی

چرا باید با مهارت های پیشرفته عکاسی آشنا باشیم؟

بسیاری از علاقه‌مندان به عکاسی فکر می‌کنند پس از خرید دوربین و شات زدن‌های مداوم مهارت عکاسی آن‌ها تقویت می‌شود. عکاسی یک رشته حرفه‌ای و کاربردی است که ثبت یک فریم تصویر نیاز به شناخت موضوعات زیبایی‌شناختی و آشنایی کامل با تنظیمات مناسب دوربین دارد. آشنایی با فرایندهای لازم برای پیمودن مسیر حرفه‌‌ای عکاسی اولین گام برای عکاسانی است که قصد دارند در این مسیر فعالیت کنند.

به‌طورکلی به دلیل موارد زیر باید با مهارت های پیشرفته عکاسی آشنا باشیم:

  • ثبت تصاویر هنری
  • استفاده مناسب از تنظیمات صحیح دوربین
  • افزایش کیفیت و وضوح تصاویر
  • انتخاب سوژه مناسب بر اساس هدف عکس‌‌‌برداری
  • افزایش طول عمر دوربین با استفاده صحیح از آن
بیشتر بخوانید:   ترکیب بندی عکس | عناصر و قوانین مهم برای ثبت تصاویر خیره‌کننده

پیشرفته‌ترین مهارت‌های عکاسی کدام هستند؟

تسلط کامل به مهارت های پیشرفته عکاسی نیاز به زمان، دانش و تمرین بسیار دارد. نمی‌توان صرفا با آگاهی تئوری از افزایش کیفیت تصاویر اطمینان داشت؛ اما شناخت این مهارت‌ها و استفاده عملی از آن‌ها، در طول زمان مهارت‌های یک عکاسی مبتدی را تقویت می‌کند. در ادامه به مهم‌ترین نکاتی اشاره می‌کنیم که کیفیت تصویربرداری شما را افزایش می‌دهند.

1- استفاده از مثلث نوردهی

اولین اصل برای افزایش کیفیت تصاویر، آشنایی با سه اصل اساسی در عکاسی حرفه‌ای است. این سه اصل عبارت‌اند از: دیافراگم، ایزو و شاتر که یک عکاس حرفه‌ای باید با شناخت ارتباط بین آن‌ها و کاربردهای هر کدام، بهترین تصاویر را ثبت کند. فراموش نکنید که در زمان استفاده از دیافراگم، سرعت شاتر یا ایزو، حداقل باید یکی از آن‌ها تنظیم باشند تا نتیجه مطلوب به دست آید.

2- کاهش لرزش دوربین

هیچ عکسی به استثنای عکس‌های انتزاعی یا سورئالیستی را نمی‌توان پیدا کرد که با لرزش دوربین کیفیت بالایی داشته باشند. لرزش دوربین با تار کردن عکس‌‌ها همراه است که این موضوع زیبایی‌شناسی انتخاب سوژه را کاهش می‌دهد.

برای کاهش لرزش دوربین روش‌های موثری وجود دارند که مهم‌ترین آن‌ها عبارت‌اند از:

  • آشنایی با روش صحیح در دست گرفتن دوربین: باید از هر دو دست خود استفاده کنید. یک دست در اطراف بدنه دوربین باشد و دست دیگر در اطراف لنز قرار بگیرد
  • استفاده از سرعت شاتر مناسب: سرعت شاتر را باید متناسب با فاصله کانونی لنز انتخاب کنید
  • به‌کارگیری سه پایه دوربین یا مونوپاد: برای ثابت ماندن دوربین و کاهش لرزش ناشی از دست از سه پایه دوربین استفاده کنید.

3- عدم استفاده از فلاش داخلی دوربین

یکی از مهارت های پیشرفته عکاسی که بسیاری از عکاسان حرفه‌ای از آن استفاده می‌کنند، عدم استفاده از فلاش داخلی دوربین است. به‌کارگیری فلش داخلی دوربین، عکس‌‌ها را غیر طبیعی می‌کند. به‌ویژه برای عکس‌برداری در فضای بسته باید منابع نوری کافی و مناسبی را در نظر گرفت تا تصاویر بیشترین وضوح ممکن را داشته باشند.

بیشتر بخوانید:   تجهیزات عکاسی ماکرو | بهترین انتخاب‌ها برای ثبت زیبایی‌های کوچک

پیشرفته‌ترین مهارت‌های عکاسی کدام هستند؟

4- به‌کارگیری فیلتر پلاریزه

 فیلترهای مختلفی برای تصویربرداری به‌ کار می‌روند که استفاده از فیلترهای پلاریزه انتخاب اصلی عکاسان حرفه‌ای است. فیلترهای دایره‌ای پلاریزه به عکاسان امکان بهره‌مندی از نورسنجی TTL را می‌دهند که باعث کاهش بازتاب نور از سطح آب، فلز و شیشه می‌شوند. همچنین داشتن این فیلترها علاوه بر محافظت کردن از لنز دوربین، باعث بهبود رنگ تصاویر پس‌زمینه نیز می‌شود.

5- تمرکز روی چشم‌ها؛ تکنیکی برای حرفه‌‌‌ای شدن عکس‌های پرتره

چشم‌ها آینه روح انسان بوده و تمام حالات و عواطف با صداقت کامل در آن مشخص هستند. یکی از مهارت‌های پیشرفته عکاسی در زمان تصویربرداری پرتره، تمرکز کامل بر روی چشم‌ها است. برای این کار باید ابتدا اتوفوکس را به‌صورت دستی تنظیم کنید تا بر روی چشمان سوژه قرار بگیرد. سپس با استفاده از شاتر و مدیریت کردن تنظیمات، می‌توانید یک عکس حرفه‌ای را ثبت کنید.

6- تسلط کامل به نحوه در دست گرفتن دوربین؛ از مهارت های پیشرفته عکاسی

در بخش کاهش لرزش دوربین، از اهمیت روش صحیح در دست گرفتن دوربین صحبت کردیم؛ بااین‌حال نیاز است تا توضیحاتی تکمیلی را در این باره ارائه دهیم. متناسب با حالات سوژه روش‌‌‌های مختلفی برای در دست گرفتن دوربین وجود دارند. شما می‌‌توانید بر اساس فاصله خود با سوژه دوربین را به‌صورت ایستاده، به‌زانو و خوابیده در دست بگیرید که بهترین راهکار در تمام حالت‌ها، رد کردن دست‌ها از زیر دوربین است.

7- استفاده از تکنیک پنینگ برای عکس‌برداری از سوژه متحرک

در میان مهارت های پیشرفته عکاسی برای تصویربرداری از سوژه متحرک، استفاده از تکنیک پنینگ است. در این تکنیک شما باید سرعت شاتر را در حدود دو استاپ پایین‌تر از سرعت شاتر در شرایط نرمال قرار دهید. سپس با گرفتن دوربین به سمت سوژه و حرکت دادن آن در سمتی که سوژه می‌رود، در حین حرکت عکس‌برداری کنید.

بیشتر بخوانید:   اصول عکاسی با دوربین های بدون آینه سونی (مناسب برای مبتدیان)

افزایش جذابیت عکس‌ها با انتخاب پس‌زمینه مناسب

8- افزایش جذابیت عکس‌ها با انتخاب پس‌زمینه مناسب

انتخاب پس‌زمینه مناسب و کاربردی متناسب با هدف عکس‌برداری و شرایط سوژه، از مهارت‌های پیشرفته عکاسی و تکنیک‌های حرفه‌‌ای عکاسی است. برای انتخاب پس‌زمینه مناسب باید به رنگ‌بندی بین سوژه و بک‌گراند و زیبایی‌شناسی قاب دوربین توجه بالایی داشته باشید. بک‌گراند شما حتما باید تناسبی با سوژه داشته باشد تا بیننده بتواند با دیدن عکس گرفته‌شده، به مفهوم و هدف شما از عکس‌برداری دست پیدا کند.

9- قانون یک سوم را فراموش نکنید

قانون یک سوم یک تکنیک مهم و حرفه‌ای برای قاب‌بندی اصولی تصاویر است تا نقاط تاکید عکاس و زیبایی‌شناسی عکس کاملا مشخص باشد. برای استفاده از این قانون باید یک قاب دوربین را با دو خط فرضی عمودی و دو خط فرضی افقی بخش‌بندی کنید. سپس بر اساس دید خود، نقطه کانونی عکس را در مربع مرکزی یا خارج از آن و در یکی از نقاط تقاطع خطوط قرار دهید تا یک عکس حرفه‌ای داشته باشید.

10- سوژه کاملا مشخص و در نزدیک‌ترین فاصله با آن قرار بگیرید

تمام عکس‌ها با یک هدف مشخص گرفته می‌شوند. در همه آن‌ها باید سوژه اصلی کاملا مشخص بوده تا تمرکز بیننده بر روی آن معطوف باشد. شلوغ کردن بیش از حد کادر دوربین نتیجه‌‌ای جز کاهش تمرکز و کم‌شدن جذابیت کادربندی تصویر ندارد. شما برای انجام این کار باید در ابتدا یک پس‌زمینه مناسب انتخاب کنید که سوژه بتواند بدون نیاز به جلب توجه، کاملا در موقعیت مناسبی قرار بگیرد. این موضوع یکی از مهم‌ترین مهارت های پیشرفته عکاسی به‌شمار می‌آید.

بسیاری از عکاسان مبتدی به‌جای نزدیک شدن به سوژه از زوم یا بزرگ‌نمایی تصویر استفاده می‌کنند. این تکنیک همیشه جواب نمی‌دهد و در بیشتر مواقع با کاهش جزئیات تصویر، امکان ثبت تصاویر باکیفیت را از شما می‌گیرد.

تقویت مهارت های پیشرفته عکاسی با خرید بهترین دوربین‌ها از فلاشیران

تقویت مهارت های پیشرفته عکاسی با خرید بهترین دوربین‌ها از فلاشیران

عکاسی یک مهارت عملی است که بدون تمرین و تصویربرداری مکرر، رسیدن به یک حد مطلوب از مهارت در آن امکان‌پذیر نیست. کیفیت دوربین‌ها و تجهیزات جانبی مورد استفاده نیز عاملی مهم برای افزایش تسلط در عکاسی هستند.

فلاشیران به‌عنوان مرجعی بزرگ برای فروش دوربین‌ عکاسی و لوازم جانبی دوربین، جدیدترین و باکیفیت‌ترین دوربین‌‌های عکاسی و فیلم‌برداری را به مشتریان عرضه می‌کند. مجموعه ما با ارائه انواع دوربین‌های سونی، کانن، نیکون و سایر برندهای معتبر، امکان استفاده از مهارت های پیشرفته عکاسی را با تجهیزاتی جدید و پیشرفته در اختیار شما قرار می‌دهد. شما می‌توانید برای خرید باکیفیت‌ترین محصولات و اطمینان از ضمانت کالا، سفارش خود را در سایت ما ثبت کنید.

ارسال دیدگاه