از تاریکی مطلق تا روشنایی خیرهکننده | گام به گام با افکت های نورپردازی
آیا تا به حال به این فکر کردهاید که چگونه یک فضا میتواند با تغییر نورپردازی، دگرگون شود؟ از تاریکی مطلق و مرموز تا روشنایی خیرهکننده و پر انرژی، نورپردازی نقش کلیدی در خلق جو و حس و حال محیط ایفا میکند. در این مقاله، با ما همراه باشید تا گام به گام با افکتهای مختلف نورپردازی آشنا شوید و یاد بگیرید چگونه با استفاده از نور، فضایی رویایی و جذاب خلق کنید. با ما همراه باشید.
با افکتهای نورپردازی میتوان خلاقیت را در عکاسی افزایش داد
نورپردازی در عکاسی از مهمترین فرآیندها برای ایجاد تصاویری حرفهای و خلاقانه است. برای موفقیت در این فرآیند باید با اصطلاحات و اصول اساسی نورپردازی و همچنین بهترین افکت های نورپردازی آشنا باشید. از سوی دیگر شما باید تجهیزات مناسب برای هر افکت را در اختیار داشته باشید و اصول کار با آنها را بدانید. بنابراین در این مطلب از فلاشیران مهمترین نکات در این زمینه را در اختیار شما قرار دادهایم.
مفاهیم پایه برای نورپردازی
برای استفاده از انواع افکتهای نوری در پروژههای عکاسی و فیلمبرداری باید با مفاهیم و اصطلاحات این حوزه نیز آشنایی داشته باشید. برای مثال این اصطلاحات به شما در زمان خرید تجهیزات نورپردازی و همچنین تنظیم آنها در زمان عکاسی و نورپردازی کمک میکنند.
در ادامه برخی از این اصطلاحات را با هم مرور میکنیم:
1- نور سخت و نرم: در زمانی که از نور سخت استفاده میکنید، مرزهای دقیق و مشخصی بین نور و سایه وجود خواهند داشت. اما در نورهای نرم، مرز دقیقی بین این دو منطقه وجود ندارد
2- کنتراست: کنتراست اصطلاحی است که به میزان تفاوتهای ناشی از روشنایی و رنگ اشاره کرد. در واقع با افزایش کنتراست، امکان تمایز به بخشهای مختلف تصویر افزایش مییابد
3- دمای رنگ: دمای رنگ فاکتوری است که رنگ نور را بر اساس درجه کلوین نشان میدهد. وقتی عدد این فاکتور بالا باشد، رنگ نور به سمت آبی میرود اما هر چه کمتر باشد، رنگ نور به رنگهای زرد و سپس قرمز نزدیک میشود
4- نوردهی: نوردهی در عکاسی عموما به میزان نوری گفته میشود که از سوی دوربین عکاسی یا فیلمبرداری دریافت شده است
5- شدت نور: این فاکتور حاصل ضرب تابع روشنایی در شدت نوری است که در واحد استرادیان از منبع نور مورد نظر شما تابیده شده است. این فاکتور بر اساس واحد کاندلا سنجیده میشود
انواع افکت های نورپردازی
افکت های نورپردازی در واقع راهکارهایی برای ایجاد بهترین نور در صحنه، روی سوژه و اطراف آن هستند. از این افکتها میتوان برای برجسته کردن سوژه و تاکید بر آن و یا موارد دیگر استفاده کرد. همچنین برخی از این افکتها در ترکیب با یکدیگر کاربرد دارند. در ادامه برخی از این افکتها را با هم مرور میکنیم.
افکت Fill Light
افکت Fill Light که با نام نور پرکننده نیز شناخته میشود در مواردی مانند تئاتر و فیلمهای سینمایی و همچنین در عکاسی کاربرد دارد. این افکت معمولا بخشی از تنظیم نور سه نقطهای است. از این روش عموما برای روشن کردن قسمتهای سایهدار محیط عکاسی استفاده میشود.
افکت Key Light یا نور کلیدی، مهمترین و رایجترین افکت عکاسی است و شامل همان منبع اصلی نور در یک ویدئو یا پروژه عکاسی میباشد. معمولا از افکت Fill Light در ادغام با افکت نور کلیدی استفاده میشود تا بهترین نتیجه ایجاد شود.
افکت Backlight
افکت Backlight یا نور پسزمینه روشی در نورپردازی است که در آن، سوژه بین منبع نور و دوربین قرار میگیرد. همچنین زاویه تابش نیز به سمت دوربین است. در این روش، بخش مقابل سوژه کمی تاریک است و در عین حال یک جلوه درخشان در لبههای سوژه ایجاد میشود.
کاربرد افکت های نورپردازی
افکت های نورپردازی بر اساس نوع خود دارای اهداف مختلفی هستند. از جمله مهمترین اهداف در این زمینه میتوان به “برجسته کردن سوژه” اشاره کرد. برای مثال شما با استفاده از یک نور مستقیم و بدون فیلتر میتوانید برای ایجاد بیشتری تاکید بر روی محصولات و آثار هنری استفاده کنید. یکی دیگر از کاربردهای این افکتها مدیریت سایهها در محیط است. برای این منظور بهتر است درباره انواع سایهها نیز مطالعاتی داشته باشید و بهترین راهکارها برای حذف، افزودن و مدیریت آنها را بیاموزید.
در ادامه میتوانیم از ایجاد کنتراست بدون دو نقطه با استفاده از افکتها و تکنیکهای نوری نام ببریم. همانطور که پیشتر گفتیم، کنتراست میتواند به میزان روشنایی و تفاوت رنگی نور بین دو نقطه اشاره داشته باشد. بنابراین با تنظیمات شدت رنگ و دمای رنگ و… میتوانید کنتراست را افزایش دهید.
تکنیکهای نورپردازی
تفاوتی ندارد که سبک عکاسی شما چه باشد، در هر صورت، برخی از ویژگیهای سوژه در نتایج عکاسی، ارتباط مستقیمی با ویژگیهای نورپردازی در این پروژه دارند. برای ایجاد نتایج گوناگون و افزایش خلاقیت در پروژههای عکاسی و فیلمبرداری میتوانید از انواع تکنیکهای عکاسی استفاده کنید که در ادامه برخی از آنها را با هم مرور میکنیم.
تکنیک سه نقطهای در بسیاری از پروژههای عکاسی و فیلمبرداری کاربرد دارد. در این روش از سه منبع نوری مختلف برای ایجاد بهترین شرایط استفاده میشود. بنابراین شما با استفاده از تنظیمات گوناگون این منابع نور و زاویه تابش آنها میتوانید حالتهای نوری بسیار متنوعی را ایجاد کنید.
تکنیک حاشیهای
تکنیک حاشیهای میتواند شامل دو نوع مختلف باشد، یکی از آنها همان نورپردازی بکلایت یا نور از پشت است اما نوع رایج دیگر آن، نور جانبی است. در این روش، بخش جلویی سوژه نیز تا حدودی روشنتر میشود.
تکنیک پروانهای
تکنیک پروانهای کاربرد بالایی در عکاسی پرتره دارد. در این روش نورها بهشکلی تنظیم میشوند که شکل یک پروانه با استفاده از سایهها در زیر بینی سوژه ایجاد شود. طبعا برای این کار باید منبع نور از بالا بتابد. همچنین میتوان از برخی نورهای نرم برای نقاط دیگر استفاده کرد.
خرید انواع تجهیزات نورپردازی از فلاشیران
مجموعه فلاشیران یکی از برترین مراجع فروش تجهیزات عکاسی و فیلمبرداری، تجهیزات صدابرداری و همچنین تجهیزات نورپردازی در ایران است. ما در این مجموعه طیف وسیعی محصولات نورپردازی را از برندهای برتر دنیا برای شما گردآوری کردهایم. این محصولات همگی اورجینال و دارای تضمین اصالت محصول و کیفیت محصول هستند. بنابراین با خیال راحت میتوانید از آنها برای پروژههای عکاسی و فیلمبرداری خود استفاده کنید. از جمله این تجهیزات در مجموعه ما میتوان به انواع نورهای ثابت، شکلدهندههای نور، فلاشهای دوربین و همچنین لوازم جانبی فلاش اشاره کرد.
سوالات متداول
شار نوری چیست؟
توان اشعههای الکترومغناطیسی تابیده شده از منبع نور که قابل رویت باشند شار نوری نامیده میشود.
دو نوع مهم شدت روشنایی کدام موارد هستند؟
این فاکتور به دو نوع شدت روشنایی افقی و عمودی تقسیم میشود.